Κεφαλονια


Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο ελκυστικά νησιά του Ιονίου. Ιδανικό για γαλήνιες διακοπές, η ομορφιά του ασύγκριτου τοπίου της Κεφαλονιάς σίγουρα θα σας μαγέψει καθώς η καθαρή φυσική ομορφιά σκιαγραφείται σε όλο το τοπίο. Συγχρόνως, τα υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού δημιουργούν μια αινιγματική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τη μοναδική νοοτροπία των κατοίκων συνθέτουν ένα αμάλγαμα τελειότητας.
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο Νησί των Επτανήσων που βρίσκεται στην καρδιά του ιονίου πελάγους μεταξύ του νησιού της Λευκάδας (στο βόρειο μέρος) και του νησιού της Ζακύνθου (στο νότιο μέρος), σε μια πολύ κοντινή απόσταση από το νησί της Ιθάκης.

 

 

Μύρτος

Μύρτος Κεφαλονιάς ParadiseΈνας νησιώτικος παράδεισος επί της γης…! Είναι η πιο όμορφη παραλία της Κεφαλλονιάς με  διαυγή καταγάλανα νερά, λευκή άμμο και μικρά λευκά βότσαλα. Την ομορφιά του Μύρτου συναγωνίζονται κι άλλες όμορφες παραλίες του νησιού, όπως ο Μακρύς και Πλατύς Γιαλός , Σπαρτιά, Λουρδάς, Σκάλα, Πόρος, Αντίσαμος, Ξι, Πετανοί κλπ.

 

 

Καταβόθρες

Είναι ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα: μεγάλες ποσότητες θαλασσινού νερού διεισδύουν στο έδαφος στη θέση των Αγίων Θεοδώρων στη Λάσση και επανεμφανίζονται στο χωριό Καραβόμυλος κοντά στην Σάμη.

 

sami5

Sami
Η Σάμη είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού της Κεφαλονιάς. Οι καθαροί και μεγάλοι δρόμοι, το πανέμορφο παραλιακό τμήμα της πόλης και τα περιποιημένα κτίρια σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, τις ενδιαφέρουσες καταβόθρες και τα αρχαιολογικά μνημεία, συνθέτουν μια πολύ ελκυστική εικόνα και γι αυτό η Σάμη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

 

Η ’Ασσος 
ANI_1128H χερσόνησος της Ασσου και το ομώνυμο θέρετρο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς στον Δήμο Ερρίσου. Σήμερα αποτελεί καθαρά τουριστική περιοχή, είναι πανέμορφη και εύκολα προσπελάσιμη σε μια εξαιρετική θέση κοντά στην διασημότερη παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο.

Στην ’Ασσο μπορεί να φτάσει κανείς από το Αργοστόλι με λεωφορείο (μια φορά την ημέρα, με πύκνωση δρομολογίων την τουριστική περίοδο) ή με αυτοκίνητο. Η απόσταση είναι 30χλμ. Στη διαδρομή από το Αργοστόλι περνάει από πανέμορφες παραλίες μια από τις οποίες είναι ο διάσημος Μύρτος, τον οποίο δε νοείται να μην επισκεφτείτε στο πέρασμά σας. Μόλις διαβείτε το Μύρτο αρχίζετε να αντικρίζετε την χερσόνησο της ’Ασσου, στην οποία για να κατεβείτε πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί εκτός του κεντρικού περιφερειακού Αργοστολίου – Φισκάρδο. Η θέα από το κάστρο που πρέπει να επισκεφτείτε, αλλά και το μικρό ήρεμο και γραφικό λιμάνι θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Η Μονή Κηπουραίων

Η Μονή Kipourei Κεφαλονιά

Είναι χτισμένο σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, προσφέροντας το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Πολυάριθμες μεταβυζαντινές εικόνες και πολύτιμα κειμήλια έχουν διατηρηθεί εκεί. Η Μονή της Αγίας Παρασκευής Ταφίων και η Δρακοσπηλιά βρίσκονται επίσης πολύ κοντά σε αυτό.

 

 

ΠΕΤΑΝΟΙ,

petanikefalonia

ομηρική λέξη που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά καθόλη τη διάρκεια του έτους. Άλλη μια διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς και ακόμη μια γαλάζια σημαία. Οι Πετανοί αποτελούνται από λευκό ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Η διαδρομή για την παραλία είναι μοναδική. Ξεκινώντας από το Ληξούρι και όσο πλησιάζετε στη παραλία θα μείνετε άφωνοι από την μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες με ομπρέλες, ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα και πολλές καφετέριες. Αν μπορέσετε να μείνετε ως αργά θα δείτε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα  από τα βουνά.

Η παραλία Ξι

Είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες στο Παλικής, με λεπτή, κόκκινη άμμο και πεντακάθαρα, διαυγή ρηχά νερά, που καταλήγει σε αργιλικά πετρώματα. Επίσης, βρίσκεται, κοντά στην περίφημη Κουνόπετρα: ένας βράχος μέσα στη θάλασσα ταλαντεύεται ρυθμικά, με αργές κινήσεις…. ένα από τα πιο παράδοξα φαινόμενα του νησιού.

Αργοστόλι

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, Αργοστόλι ΚεφαλονιάςΝα επισκεφτείτε τη Κοργιαλένειο  Βιβλιοθήκη, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, με 53.000 τόμους. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο εμφανίζει περήφανα αναρίθμητα στοιχεία τεσσάρων αιώνων. Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση, με εκθέματα από την πρώτη ένδειξη ζωής στο νησί και, κυρίως, από τη Μυκηναϊκή Περίοδο.

 

Οι τάφοι στα Mαζαρακάτα

Η ανακάλυψή τους προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αξιόλογου οικισμού που χρονολογείται από την Μυκηναϊκή εποχή, ενώ τα ευρήματα, κοσμήματα κ.λπ. επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της κορυφής του μυκηναϊκού πολιτισμού.

 

Η Μονή του Αγίου Ανδρέα

Χρονολογείται από τη βυζαντινή περίοδο, με πανέμορφες τοιχογραφίες και εκκλησιαστικό μουσείο, όπου φυλάσσεται και  το δεξί άκρο του αγίου. Η μονή ήταν αρχικά αφιερωμένή στην Παναγία  Μηλαπιδιάς.

 

Φισκάρδο

Φισκάρδο ένα παραδοσιακό χωριό στην ΚεφαλονιάΕίναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό που μοιάζει με  πίνακα ζωγραφικής, με πολλά γιοτ αγκυροβολημένα στο γραφικό λιμάνι του, δίνοντάς της ένα κοσμοπολίτικο στυλ.

 

 

Η Μονή Αγριλιά

Βρίσκεται πάνω στην κορυφή ενός λόφου κοντά στη Σάμη, περιτριγυρισμένη από άγρια ​​ελαιόδεντρα και προσφέρει υπέροχη θέα στον κόλπο της Σάμης και Ιθάκης.Είναι ο τόπος όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός δίδαξε.

 

Λίμνη Μελισσάνης

Είναι μια θαυμάσια υπόγεια λίμνη με υπέροχους σταλακτίτες, όπου κάποιο είδος λατρείας προς τον θεό Πάνα λάμβανε χώρα κατά τους ιστορικούς χρόνους. Όταν φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, γαλάζια χρώματα αντανακλόνται στο νερό της λίμνης.

 

Σπήλαιο Δρογκαράτη

Σπήλαιο Δρογκαράτη με σταλακτίτες σταλαγμίτες στην ΚεφαλονιάΕίναι το πιο εντυπωσιακό σπήλαιο απ ‘όλα, παρουσιάζοντας σπάνιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες με εξαιρετική ακουστική. Συναυλίες δίνονται επίσης σε αυτή τη μεγάλη φυσική αίθουσα.

 

 

Οι  Εχινάδες νήσοι

Είναι ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το οποίο προτιμάται από πολλούς ιδιοκτήτες  σκαφών.

Ο Αίνος

Είναι το βουνό με το ξεχωριστό σκούρο πράσινο έλατο στις πλαγιές του. Από τους Βενετούς ονομάστηκε «Monte Nero» (μαύρο βουνό) και το οποίο έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νησιού.

Η Μονή Άτρου

Είναι η παλαιότερη μονή του νησιού, αφιερωμένη στην γέννηση της Θεοτόκου με ένα αξιόλογο μεσαιωνικό τετραγωνικό πύργο, από όπου η θέα είναι μοναδικής ομορφιάς.

Ο τάφος στα Τζανάτα

Οι ανασκαφές που έγιναν εδώ έφεραν στο φως έναν πανέμορφο μεγάλο θολωτό τάφο με πολλές ταφές. Ο κύριος τάφος περιείχε τα λείψανα ενός ατόμου με υψηλά αξιώματα. Ο τάφος χρονολογείται στο  1350 π.Χ., καθώς και ευρήματα μεγάλης αξίας, κοσμήματα, σφραγιδόλιθοι χαραγμένοι κ.λπ., επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός ισχυρού μυκηναϊκού κέντρου.

Τα Ψηφιδωτά της Σκάλας

skala mozaics ΚεφαλονιάΗ Σκάλα βρίσκεται στο νοτιότερο χωριό της Κεφαλονιάς, όπου οι ανασκαφές έφεραν στο φως τα ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας με καλοδιατηρημένα θαυμάσια ψηφιδωτά και επιγράμματα που χρονολογούται από το 2ο π.Χ. αιώνα.

 

 

Η ακρόπολη του Αγίου Γεωργίου

Το ενετικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου,πολυγωνικού σχήματος με τρεις επάλξεις, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού κατά τη περίοδο 1500-1757. Στη συνέχεια το Αργοστόλι έγινε η πρωτεύουσα του νησιού.

Η Μονή του Αγίου Γερασίμου

Είναι ο τόπος όπου ο Άγιος Γεράσιμος, προστάτης του νησιού, έζησε ως μοναχός, και το σκήνωμά του εκτίθεται σε προσκύνημα. Όλοι οι Κεφαλλονίτες συγκεντρώνονται εκεί στις 16 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου για να γιορτάσουν τον Άγιό τους.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για όλους τους προορισμούς σε Κεφαλονιά Οδηγός & Ξενοδοχεία – Διαμερίσματα Οδηγός