Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΟΡΙΖΑ

Ιστορικό

profile1

Paraskevi and her 5 sons

 

Η οικογένεια Δόριζα έχει τις ρίζες της στη Σάμη της Κεφαλονιάς όπου ο Σπύρος και η Παρασκευή Δόριζα απέκτησαν 5 γιους.
Τον Σταύρο, τον Διονύση, τον Γιάννη, τον Περικλή και τον Κώστα. Οι αδελφοί Δόριζα αποφάσισαν να φύγουν από την Κεφαλονιά σε πολύ μικρή ηλικία, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της εποχής, και να μεταναστεύσουν στην Αμερική για μια καλύτερη τύχη.

profile2

Dionysis, Stavros and Yiannis
at “My Place For?” in Chicago

Όλα ξεκίνησαν το 1971 όταν τα 5 αδέλφια άνοιξαν το “My Place For?” στο Σικάγο. Το “My Place For?” ήταν ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τη Μεσογειακή κουζίνα που διέπρεψε για περισσότερο από 30 χρόνια.

Ύστερα από αρκετά χρόνια δουλειάς στο Σικάγο, ο Γιάννης, ο Περικλής και ο Κώστας αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Σάμη, και μαζί με τα άλλα δύο αδέλφια που παρέμειναν στην Αμερική, έχτισαν το Sami Beach που άνοιξε τις πόρτες του το 1988.

Ο ξαφνικός θάνατος του δεύτερου μεγαλύτερου αδελφού, Διονύση, τον Αύγουστο του 1997 άφησε ένα αναντικατάστατο κενό στην οικογένεια που ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ενωμένη.

profile3

Yiannis, Maryann and Periklis today

Σήμερα, ο μεγαλύτερος αδελφός, Σταύρος βρίσκεται στο Σικάγο όπου και διατηρεί το ίδιο εστιατόριο με την επωνυμία “Gateway Bar and Grill”, ενώ ο Γιάννης, η γυναίκα του η Μαριάνθη και ο αδελφός του ο Περικλής διατηρούν το Sami Beach.

Περιστασιακά, ίσως δείτε και άλλα μέλη της οικογένειας στο ξενοδοχείο, όπως τον μικρότερο αδελφό, Κώστα, όταν έχει ελεύθερο χρόνο από το σχολείο όπου διδάσκει μαθηματικά..